Lokale Keuken en Eetervaringen

De beste plekken voor Egyptische ful medames

Als liefhebber van Egyptisch eten kan ik met zekerheid zeggen dat ful medames een van mijn favoriete gerechten is. Deze traditionele Egyptische bonenschotel is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en vullend. Tijdens mijn reizen door Egypte heb ik verschillende plekken bezocht waar ik ful medames heb geproefd, en vandaag wil ik mijn ervaringen met jullie delen.

1. El Tabei El Domyati

Gelegen in het hart van Caïro, is El Tabei El Domyati een van de meest populaire plekken om ful medames te eten. Het restaurant staat bekend om zijn authentieke smaak en royale porties. De ful medames wordt geserveerd met vers gebakken brood, olijfolie, komkommer en tomaat. De combinatie van smaken is simpelweg verrukkelijk. Ik raad zeker aan om hier een bezoekje te brengen als je in Caïro bent.

2. Abu Tarek

Abu Tarek is een legendarische ful medames restaurant in Alexandrië. Het is een eenvoudige eetgelegenheid met plastic stoelen en tafels, maar de smaak van hun ful medames is ongeëvenaard. De bonen worden langzaam gekookt met kruiden en specerijen, waardoor de smaak diep en rijk is. Ik heb hier meerdere keren gegeten en ben elke keer weer onder de indruk van de kwaliteit van het eten.

3. Felfela

Als je in Luxor bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Felfela voor een smakelijke portie ful medames. Dit restaurant staat bekend om zijn traditionele Egyptische gerechten en vriendelijke service. De ful medames wordt geserveerd met een keur aan bijgerechten, zoals tahini, ui, en peterselie. De combinatie van smaken is gewoonweg hemels.

4. Koshary Abou Tarek

Hoewel Koshary Abou Tarek vooral bekend staat om zijn koshary gerecht, is hun ful medames ook zeker het proberen waard. Gelegen in het centrum van Caïro, is dit restaurant altijd drukbezocht door zowel locals als toeristen. De ful medames wordt geserveerd met een topping van gekookte eieren en olijfolie, wat een heerlijke toevoeging is aan het gerecht.

5. El Fishawy

Gelegen in de bruisende Khan el-Khalili markt in Caïro, is El Fishawy een populaire plek voor een traditioneel Egyptisch ontbijt, inclusief ful medames. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en serveert heerlijke gerechten tegen betaalbare prijzen. De ful medames wordt geserveerd met vers gebakken brood en een assortiment aan bijgerechten. Een absolute aanrader!

Als je een liefhebber bent van de Egyptische keuken, mag je ful medames zeker niet missen tijdens je bezoek aan Egypte. Probeer zeker een van de bovengenoemde plekken voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Geniet van de heerlijke smaken en de gastvrije sfeer die Egypte te bieden heeft!

Egpte