Lokale Keuken en Eetervaringen

De beste shawarma in Egypte

Als liefhebber van de Egyptische keuken kan ik met zekerheid zeggen dat shawarma een van mijn favoriete gerechten is. De combinatie van mals vlees, verse groenten en smaakvolle sauzen maakt het tot een ware traktatie voor de smaakpapillen. Tijdens mijn reizen door Egypte heb ik dan ook verschillende shawarma tentjes uitgeprobeerd en ben ik op zoek gegaan naar de beste shawarma in het land. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips met jullie.

1. Shawarma El Reem

Een van mijn favoriete plekken voor shawarma in Egypte is Shawarma El Reem in Caïro. Deze tent staat bekend om zijn heerlijke vlees, verse groenten en smaakvolle sauzen. De shawarma wordt ter plekke voor je bereid en is altijd lekker warm en sappig. De porties zijn royaal en de prijzen zijn zeer betaalbaar. Ik raad zeker aan om de kipshoarma te proberen, deze is echt om je vingers bij af te likken!

2. Shawarma Abu Shakra

Een andere favoriet van mij is Shawarma Abu Shakra in Alexandrië. Deze tent staat bekend om zijn authentieke smaken en traditionele bereidingswijze. De shawarma wordt hier op een houtskoolgrill geroosterd, wat zorgt voor een heerlijke rokerige smaak. De combinatie van mals vlees, knapperige groenten en romige sauzen maakt dit tot een ware traktatie voor de smaakpapillen. Ik raad zeker aan om de lams shoarma te proberen, deze is echt ongeëvenaard!

3. Shawarma El Prince

Tenslotte wil ik Shawarma El Prince in Luxor aanbevelen. Deze tent staat bekend om zijn vriendelijke service en heerlijke shawarma. De porties zijn hier zeer royaal en de prijzen zijn zeer betaalbaar. De shawarma wordt hier geserveerd met een heerlijke knoflooksaus en versgebakken brood. Ik raad zeker aan om de mix shawarma te proberen, deze is echt een feestje voor de smaakpapillen!

Al met al zijn er genoeg geweldige opties voor shawarma in Egypte. Of je nu in Caïro, Alexandrië of Luxor bent, er is altijd wel een heerlijke shawarma tent te vinden. Ik raad zeker aan om deze lokale lekkernij te proberen tijdens je bezoek aan Egypte, je zult er geen spijt van krijgen!

Egpte