Piramides en Oude Beschavingen

De oude stad Abydos ontdekken

Als liefhebber van Egypte en alles wat met de oude beschaving te maken heeft, kan ik je vertellen dat een bezoek aan de oude stad Abydos een absolute must is. Gelegen aan de westelijke oever van de Nijl, ongeveer 11 kilometer ten westen van de stad Sohag, is Abydos een van de oudste en meest belangrijke archeologische vindplaatsen in Egypte. Hier vind je een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden die je terugvoeren naar de tijd van de farao’s en de bouw van de indrukwekkende tempels en graven.

De geschiedenis van Abydos

Abydos heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de Egyptische beschaving. Het was een belangrijke religieuze en politieke centrum en werd beschouwd als de begraafplaats van Osiris, de god van de onderwereld en de wederopstanding. De stad was ook de locatie van de tempel van Seti I en de tempel van Ramses II, twee van de meest indrukwekkende bouwwerken uit het Nieuwe Rijk.

De tempel van Seti I is vooral bekend om zijn prachtige reliëfs en inscripties die de koning en zijn zoon Ramses II afbeelden in verschillende religieuze en politieke scènes. De tempel van Ramses II, ook wel bekend als de Ramesseum, is een imposant bouwwerk met gigantische standbeelden van de farao en indrukwekkende zuilenhallen.

Ontdekking van Abydos

De oude stad Abydos werd herontdekt in de 19e eeuw door Europese archeologen die op zoek waren naar de legendarische stad van Osiris. Sindsdien zijn er talloze opgravingen en restauraties uitgevoerd die hebben geleid tot de onthulling van vele verborgen schatten en artefacten.

Tijdens mijn bezoek aan Abydos was ik onder de indruk van de goed bewaard gebleven tempels, graven en reliëfs die hier te vinden zijn. Het voelde alsof ik terug in de tijd werd getransporteerd naar het oude Egypte en de pracht en praal van de farao’s en hun goden kon ervaren.

Bezienswaardigheden in Abydos

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Abydos die een bezoek meer dan waard zijn. Enkele hoogtepunten zijn:

  • De tempel van Seti I
  • De tempel van Ramses II
  • De Osireion
  • De graven van de koningen

Elk van deze sites biedt een unieke kijk op de oude Egyptische cultuur en religie, en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het land.

Mijn persoonlijke ervaring

Tijdens mijn bezoek aan Abydos was ik overweldigd door de schoonheid en de grootsheid van de tempels en graven die hier te vinden zijn. Het was een onvergetelijke ervaring om door de eeuwenoude ruïnes te wandelen en me voor te stellen hoe het leven er in die tijd uit moet hebben gezien.

Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in de oude Egyptische beschaving ten zeerste aan om Abydos te bezoeken. Het is een plek die je meeneemt op een reis door de tijd en je laat kennismaken met de pracht en praal van een van de meest fascinerende culturen uit de geschiedenis.

Dus, als je ooit de kans krijgt om Abydos te bezoeken, grijp die dan met beide handen aan en laat je betoveren door de magie van het oude Egypte.

Egpte