Piramides en Oude Beschavingen

De piramides van Abu Sir verkennen

Als liefhebber van Egypte en alles wat met de oude beschaving te maken heeft, kan ik met zekerheid zeggen dat een bezoek aan de piramides van Abu Sir een absolute must is. Gelegen op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Caïro, is Abu Sir een minder bekende maar niet minder indrukwekkende archeologische site in Egypte. Hier vind je niet alleen enkele prachtige piramides, maar ook tal van andere interessante overblijfselen uit de tijd van de farao’s.

De piramides van Abu Sir

De piramides van Abu Sir behoren tot de zogenaamde ‘vergeten piramides’ van Egypte. Deze piramides dateren uit de 5e dynastie van het Oude Rijk en zijn gebouwd voor farao’s als Neferefre, Neferirkare en Sahure. Hoewel ze misschien niet zo beroemd zijn als de piramides van Gizeh, hebben ze zeker hun eigen charme en mystiek.

De piramides van Abu Sir zijn kleiner en minder imposant dan die van Gizeh, maar dat maakt ze niet minder interessant. Het feit dat deze piramides minder bezocht worden door toeristen, zorgt ervoor dat je hier in alle rust en stilte kunt genieten van de prachtige architectuur en geschiedenis.

Wat te zien en te doen

Als je de piramides van Abu Sir bezoekt, zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen. Allereerst is er natuurlijk de piramide van Neferirkare, de grootste en meest indrukwekkende van de drie piramides. Deze piramide is nog redelijk goed bewaard gebleven en je kunt zelfs de binnenkant ervan verkennen.

Daarnaast zijn er ook tal van mastaba’s te vinden in Abu Sir, zoals de mastaba van Ptahshepses. Deze grafmonumenten zijn prachtig gedecoreerd en geven een goed beeld van het leven en de gebruiken van de oude Egyptenaren.

Verder zijn er nog enkele tempels en graven te bezichtigen in Abu Sir, zoals de zonnetempel van Userkaf en het graf van Khentkaus II. Deze sites geven een goed beeld van de religieuze en spirituele overtuigingen van de oude Egyptenaren.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb Abu Sir bezocht tijdens mijn laatste reis naar Egypte en ik was werkelijk onder de indruk van de schoonheid en de geschiedenis van deze plek. Het was bijzonder om tussen de piramides en tempels te wandelen en me even terug te wanen in de tijd van de farao’s.

Wat me vooral is bijgebleven, is de serene sfeer die heerst in Abu Sir. Weg van de drukte en het lawaai van de toeristische trekpleisters, kon ik hier echt tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

Ik kan dan ook iedereen die geïnteresseerd is in de oude Egyptische beschaving aanraden om Abu Sir te bezoeken. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Al met al was mijn bezoek aan de piramides van Abu Sir een van de hoogtepunten van mijn reis naar Egypte en ik kan niet wachten om terug te keren naar dit fascinerende land vol geschiedenis en mysterie.

Egpte