Riviercruises op de Nijl

Bezoek aan de tempel van Ramses II

Als liefhebber van Egypte en haar rijke geschiedenis, was een bezoek aan de tempel van Ramses II een absolute must voor mij. Gelegen in Abu Simbel, aan de oevers van de Nijl, is deze tempel een van de meest indrukwekkende en goed bewaarde monumenten uit het oude Egypte. Het is een plek die je meeneemt terug in de tijd, naar de gloriedagen van de farao’s en hun immense bouwwerken.

De geschiedenis van de tempel

De tempel van Ramses II werd gebouwd in de 13e eeuw voor Christus, tijdens het bewind van farao Ramses II. Het was bedoeld als eerbetoon aan de farao en de goden van Egypte. De tempel is beroemd om zijn imposante beelden van Ramses II, die de ingang bewaken, en de prachtige reliëfs die de overwinningen van de farao op zijn vijanden afbeelden.

Wat deze tempel extra bijzonder maakt, is het feit dat deze in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd verplaatst vanwege de bouw van de Aswandam. Een indrukwekkende technische prestatie, die ervoor heeft gezorgd dat de tempel behouden is gebleven voor toekomstige generaties.

Mijn ervaring

Toen ik voor het eerst de tempel van Ramses II zag, was ik meteen onder de indruk van de grootsheid en de pracht van het bouwwerk. De enorme beelden van Ramses II aan de ingang stralen een ongekende kracht en majesteit uit. Het voelde alsof ik werd verwelkomd door de farao zelf.

Eenmaal binnen in de tempel, werd ik overweldigd door de prachtige reliëfs die de muren sieren. De gedetailleerde afbeeldingen van veldslagen, processies en goden vertellen het verhaal van Ramses II en zijn heerschappij op een meeslepende manier. Het was alsof ik een stap terug in de tijd zette en de geschiedenis van Egypte tot leven zag komen.

Naast de tempel van Ramses II staat ook de tempel van Nefertari, de vrouw van Ramses II. Deze tempel is gewijd aan de godin Hathor en is al even indrukwekkend als die van haar echtgenoot. De prachtige beelden en reliëfs in deze tempel zijn een eerbetoon aan de schoonheid en de kracht van Nefertari.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de tempel van Ramses II te bezoeken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. De tempel ligt op ongeveer 280 kilometer ten zuiden van Aswan en is het best te bereiken per vliegtuig of per boot over de Nijl. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om de tempel te verkennen en te genieten van de prachtige omgeving.

Verder is het aan te raden om een gids te huren, die je meer kan vertellen over de geschiedenis en de betekenis van de tempel. Ook is het handig om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien het in Abu Simbel erg warm kan worden.

Al met al was mijn bezoek aan de tempel van Ramses II een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden. Het is een plek die je meeneemt naar een andere tijd en je laat kennismaken met de grootsheid van het oude Egypte. Een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.

Egpte