Sahara Woestijn en Oases

Bezoek aan de heilige bronnen van Siwa

Als liefhebber van Egypte en alles wat dit prachtige land te bieden heeft, kan ik met volle overtuiging zeggen dat een bezoek aan de heilige bronnen van Siwa een ervaring is die je niet snel zult vergeten. Siwa is een oase gelegen in de Westelijke Woestijn van Egypte, en staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis.

De reis naar Siwa

De reis naar Siwa is op zichzelf al een avontuur. Vanuit Caïro kun je ervoor kiezen om met de bus of met een privéauto te reizen. Ik koos voor de laatste optie, omdat ik graag op mijn eigen tempo wilde reizen en onderweg wilde stoppen bij interessante bezienswaardigheden. De rit naar Siwa duurt ongeveer 10 uur, maar de prachtige landschappen die je onderweg tegenkomt maken de reis meer dan de moeite waard.

De heilige bronnen

Eenmaal aangekomen in Siwa word je meteen betoverd door de serene sfeer en de vriendelijke bevolking. De heilige bronnen van Siwa zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de oase. Deze bronnen staan bekend om hun geneeskrachtige werking en worden al eeuwenlang vereerd door zowel de lokale bevolking als pelgrims vanuit de hele wereld.

De heilige bronnen bestaan uit verschillende baden met warm water dat rijk is aan mineralen. Het water wordt gezegd helende eigenschappen te hebben en wordt gebruikt voor zowel lichamelijke als geestelijke genezing. Ik heb zelf een duik genomen in een van de baden en ik moet zeggen dat ik me nog nooit zo ontspannen heb gevoeld. Het water voelde zijdezacht aan op mijn huid en ik voelde al mijn stress en spanning wegvloeien.

De omgeving van Siwa

Naast de heilige bronnen heeft Siwa nog veel meer te bieden. Zo kun je prachtige wandelingen maken door de oase en genieten van de weelderige palmbomen en de rustgevende stilte. Ook kun je een bezoek brengen aan de oude stad Shali, die bekend staat om zijn traditionele lemen huizen en smalle steegjes.

Een absolute aanrader is ook een excursie naar de nabijgelegen zoutmeren, waar je kunt drijven in het zoute water en genieten van het spectaculaire uitzicht op de omringende woestijn. Ik heb zelf een zonsondergang meegemaakt bij de zoutmeren en ik kan met zekerheid zeggen dat dit een van de meest magische momenten van mijn leven was.

Conclusie

Al met al kan ik zeggen dat een bezoek aan de heilige bronnen van Siwa een ervaring is die je niet mag missen. De prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de gastvrije bevolking maken van Siwa een bestemming die je voor altijd in je hart zult sluiten. Ik kan niet wachten om terug te keren naar deze betoverende oase en nog meer te ontdekken van al het moois dat Siwa te bieden heeft.

Egpte