Sahara Woestijn en Oases

Bezoek aan de oude begraafplaatsen in Bahariya

Als liefhebber van Egypte en alles wat met de rijke geschiedenis van dit land te maken heeft, was een bezoek aan de oude begraafplaatsen in Bahariya voor mij een absolute must. Bahariya is een oase in de Westelijke Woestijn van Egypte, en staat bekend om zijn archeologische vindplaatsen en historische bezienswaardigheden. De oude begraafplaatsen in Bahariya zijn een fascinerende plek waar je een glimp kunt opvangen van het leven en de rituelen van de oude Egyptenaren.

De geschiedenis van Bahariya

Bahariya is een van de meest vruchtbare oases in de Westelijke Woestijn van Egypte en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de faraonische tijd. De oude Egyptenaren vestigden zich hier vanwege de vruchtbare grond en de aanwezigheid van waterbronnen. Bahariya was een belangrijke handelspost en rustplaats voor karavanen die door de woestijn trokken. De oude begraafplaatsen in Bahariya zijn een getuigenis van de rijke geschiedenis van dit gebied.

De begraafplaatsen van Bahariya

De oude begraafplaatsen in Bahariya bestaan uit verschillende necropolissen waar de oude Egyptenaren hun doden begroeven. Een van de bekendste necropolissen is de Vallei der Gouden Mummies, waar in de jaren negentig een grote hoeveelheid mummies werd ontdekt die prachtig waren versierd met gouden maskers en sieraden. Deze mummies behoorden toe aan hooggeplaatste personen uit de 26e dynastie van Egypte.

Een andere belangrijke begraafplaats in Bahariya is de Vallei der Gouden Graven, waar verschillende tombes zijn gevonden die rijk zijn gedecoreerd met muurschilderingen en hiërogliefen. Deze tombes geven een uniek inzicht in de begrafenisrituelen en de religieuze overtuigingen van de oude Egyptenaren.

Mijn persoonlijke ervaring

Toen ik de oude begraafplaatsen in Bahariya bezocht, was ik diep onder de indruk van de pracht en praal van de tombes en de mummies die hier werden gevonden. Het was alsof ik een stap terug in de tijd zette en een glimp opving van het leven van de oude Egyptenaren. De muurschilderingen en hiërogliefen vertelden verhalen over goden, farao’s en het leven na de dood.

Ik liep door de smalle gangen van de tombes en bewonderde de kleurrijke schilderingen die de muren bedekten. Ik voelde me nederig en eerbiedig in deze heilige plek, waar de doden werden geëerd en vereerd door hun nakomelingen. Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten en die me nog meer fascineerde voor de oude Egyptische cultuur.

Praktische informatie

Als je van plan bent om de oude begraafplaatsen in Bahariya te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt, zoals bedekkende kleding en een hoofddoek, uit respect voor de lokale cultuur.
  • Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee, aangezien het erg warm kan zijn in de woestijn.
  • Boek een gids die je kan begeleiden en meer kan vertellen over de geschiedenis van de begraafplaatsen.
  • Respecteer de regels en voorschriften van de begraafplaatsen en raak geen artefacten aan.

Al met al was mijn bezoek aan de oude begraafplaatsen in Bahariya een onvergetelijke ervaring die me nog meer liefde en bewondering gaf voor de oude Egyptische beschaving. Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie aan om deze bijzondere plek te bezoeken en zelf de magie van het oude Egypte te ervaren.

Egpte