Sahara Woestijn en Oases

Bezoek aan de Siwa-oase

Als liefhebber van Egypte en alles wat dit prachtige land te bieden heeft, kan ik met volle overtuiging zeggen dat een bezoek aan de Siwa-oase een ervaring is die je niet mag missen. Gelegen in het westen van Egypte, dicht bij de grens met Libië, is Siwa een oase van rust, schoonheid en geschiedenis.

De reis naar Siwa

De reis naar Siwa is op zichzelf al een avontuur. Vanuit Caïro kun je ervoor kiezen om met de bus, de trein of met een georganiseerde tour naar Siwa te reizen. Ik koos voor de laatste optie, omdat ik graag alle hoogtepunten van de oase wilde zien en geen zorgen wilde hebben over het vervoer.

Na een lange rit door de woestijn kwamen we eindelijk aan in Siwa. De eerste indruk was overweldigend. De oase wordt omringd door hoge duinen en palmbomen, en het contrast met de droge woestijn is adembenemend. Ik voelde meteen een gevoel van rust en sereniteit over me heen komen.

Verblijf in Siwa

Er zijn verschillende accommodaties in Siwa, variërend van eenvoudige guesthouses tot luxe resorts. Ik koos voor een traditionele berberse lodge, waar ik werd ondergedompeld in de lokale cultuur en gastvrijheid. De kamers waren eenvoudig maar comfortabel, en het uitzicht op de oase vanaf het terras was onvergetelijk.

Tijdens mijn verblijf in Siwa heb ik genoten van heerlijke lokale gerechten, zoals koshari, ful medames en natuurlijk de bekende dadels en olijven uit de oase. Het eten was vers, smaakvol en bereid met liefde. Ik heb ook de lokale markt bezocht, waar ik souvenirs kon kopen en in contact kon komen met de vriendelijke bevolking.

Ontdekking van de oase

Siwa heeft zoveel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Ik heb een jeepsafari gemaakt door de duinen, waar ik kon sandboarden en genieten van de prachtige zonsondergang. Ik heb ook de oude stad Shali bezocht, met zijn verlaten lemen huizen en smalle steegjes. Het voelde alsof ik terug in de tijd was gereisd.

Een hoogtepunt van mijn bezoek aan Siwa was het bezoek aan de Tempel van de Orakelgod Amon. Deze tempel, gelegen op een heuvel met uitzicht op de oase, is een van de best bewaarde tempels uit de oudheid. Ik voelde me nederig en vereerd om op zo’n historische plek te zijn.

Relaxen in de warmwaterbronnen

Na al het verkennen en ontdekken van Siwa, was het tijd om te ontspannen. Ik bezocht de warmwaterbronnen van Cleopatra, waar ik kon genieten van het heilzame water en de rustgevende omgeving. Het was de perfecte afsluiting van mijn reis naar de oase.

Al met al was mijn bezoek aan de Siwa-oase een onvergetelijke ervaring. De natuurlijke schoonheid, de rijke geschiedenis en de gastvrije bevolking hebben een diepe indruk op mij achtergelaten. Ik kan niet wachten om terug te keren naar deze magische plek en nog meer te ontdekken.

Egpte