Sahara Woestijn en Oases

De oude ruïnes van Shali in Siwa

Als liefhebber van Egypte en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen door dit prachtige land, kan ik met zekerheid zeggen dat een bezoek aan de oude ruïnes van Shali in Siwa een ervaring is die je niet snel zult vergeten. Siwa is een oase gelegen in de Westelijke Woestijn van Egypte, en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. De oude ruïnes van Shali vormen een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis, en zijn absoluut een bezoek waard.

De geschiedenis van Shali

De oude ruïnes van Shali dateren uit de 13e eeuw en dienden als het centrum van de stad Siwa. De stad was ooit een bloeiende handelspost, waar karavanen uit verschillende delen van de wereld samenkwamen om goederen te verhandelen. De ruïnes van Shali bestaan uit een doolhof van smalle steegjes en huizen gemaakt van modder en zout, die een fascinerend inzicht geven in het leven van de bewoners van Siwa in vroegere tijden.

Mijn persoonlijke ervaring

Toen ik voor het eerst de oude ruïnes van Shali bezocht, was ik meteen onder de indruk van de mysterieuze sfeer die er hing. Het voelde alsof ik terug in de tijd werd getransporteerd, naar een periode waarin de stad nog bruisend en levendig was. Ik dwaalde door de smalle steegjes, bewonderde de prachtige architectuur en luisterde naar de verhalen van de lokale gidsen die me meer vertelden over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Wat me vooral raakte was het contrast tussen de oude ruïnes van Shali en de moderne stad Siwa die eromheen is gebouwd. Terwijl de ruïnes langzaam maar zeker worden overwoekerd door de natuur, is Siwa zelf een levendige stad vol kleur en leven. Het is bijzonder om te zien hoe deze twee werelden naast elkaar bestaan, en hoe de inwoners van Siwa trots zijn op hun erfgoed en geschiedenis.

Wat te doen in Shali

Als je de oude ruïnes van Shali bezoekt, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen om je ervaring nog specialer te maken. Zo kun je een wandeling maken door de steegjes en genieten van het prachtige uitzicht over de oase vanaf de top van de ruïnes. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen Amun Tempel, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Siwa.

Verder raad ik je aan om de lokale markt te bezoeken en te genieten van de heerlijke gerechten die worden bereid door de inwoners van Siwa. Probeer zeker de lokale specialiteit, gebakken vis met rijst en groenten, die je nergens anders zult proeven. En vergeet niet om een praatje te maken met de vriendelijke locals, die je graag meer vertellen over hun cultuur en tradities.

Conclusie

De oude ruïnes van Shali in Siwa zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Egypte. Met zijn fascinerende geschiedenis, prachtige architectuur en gastvrije bevolking is Siwa een bestemming die je niet mag missen tijdens je reis door Egypte. Dus pak je koffers en ga op avontuur in deze betoverende oase in de Westelijke Woestijn!

Egpte