Sahara Woestijn en Oases

De oude stad Qasr in Dakhla

Als liefhebber van Egypte en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen door dit prachtige land, kan ik met zekerheid zeggen dat een bezoek aan de oude stad Qasr in Dakhla een absolute must is voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis en cultuur van Egypte. Gelegen in de Dakhla-oase, een van de meest afgelegen en ongerepte oases van Egypte, biedt Qasr een unieke kijk op het leven in een traditionele Egyptische stad.

De geschiedenis van Qasr

Qasr, wat Arabisch is voor “kasteel”, is een oude stad die dateert uit de 12e eeuw. Het was ooit een belangrijk handelscentrum op de karavaanroute tussen de Nijlvallei en de Libische woestijn. De stad was omringd door hoge muren en versterkte torens, die dienden ter bescherming tegen invallen van buitenaf. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van deze muren nog steeds te zien en geven ze een indrukwekkend beeld van hoe de stad er vroeger uit moet hebben gezien.

Qasr was ooit een welvarende stad, met prachtige moskeeën, badhuizen en huizen met binnenplaatsen. Veel van deze gebouwen zijn nog steeds intact en geven een goed beeld van het leven in de stad in vroegere tijden. Een wandeling door de smalle straatjes van Qasr voelt als een reis terug in de tijd, naar een periode waarin de handel bloeide en de stad bruiste van activiteit.

Wat te zien en te doen in Qasr

Er is genoeg te zien en te doen in Qasr om een hele dag door te brengen in deze fascinerende stad. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Bezoek aan de oude moskeeën: Qasr heeft verschillende prachtige moskeeën die zeker een bezoek waard zijn. De moskeeën zijn rijkelijk versierd met mozaïeken en houtsnijwerk en ademen een sfeer van rust en spiritualiteit.
  • Verken de oude huizen: De huizen in Qasr zijn prachtig gerestaureerd en geven een goed beeld van hoe de inwoners van de stad vroeger leefden. Veel huizen hebben nog steeds hun originele binnenplaatsen en traditionele architectuur.
  • Wandel door de smalle straatjes: Een wandeling door de smalle straatjes van Qasr is een geweldige manier om de sfeer van de stad op te snuiven. Je zult versteld staan van de oude gebouwen en de vriendelijke bevolking die je begroet op straat.
  • Geniet van lokale gerechten: In Qasr vind je verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Probeer zeker de traditionele gerechten uit de regio, zoals koshari en ful medames.

Mijn persoonlijke ervaring in Qasr

Ik bezocht Qasr tijdens mijn laatste reis naar Egypte en was meteen onder de indruk van de schoonheid en de geschiedenis van deze oude stad. Het was alsof ik een stap terug in de tijd zette en deel uitmaakte van het dagelijks leven van de inwoners van Qasr. De smalle straatjes, de oude huizen en de vriendelijke bevolking maakten een diepe indruk op mij en ik voelde me meteen thuis in deze bijzondere stad.

Ik bracht een hele dag door met het verkennen van Qasr, wandelend door de smalle steegjes en het bewonderen van de prachtige moskeeën en huizen. Ik genoot van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant en maakte kennis met de lokale keuken. De mensen in Qasr waren ontzettend gastvrij en vriendelijk en ik voelde me meteen welkom in hun stad.

Al met al was mijn bezoek aan Qasr een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Egypte. De oude stad Qasr in Dakhla is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden en ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om deze prachtige plek te bezoeken.

Egpte