Sahara Woestijn en Oases

Oase safari in Bahariya

Ben je op zoek naar een unieke en avontuurlijke ervaring in Egypte? Dan is een oase safari in Bahariya een absolute aanrader! Bahariya is een prachtige oase gelegen in de Westelijke Woestijn van Egypte, op ongeveer 370 kilometer van Caïro. Deze oase staat bekend om zijn adembenemende landschappen, warmwaterbronnen en archeologische vindplaatsen. Tijdens een oase safari in Bahariya kun je genieten van de rust en schoonheid van de woestijn, terwijl je tegelijkertijd kennismaakt met de lokale cultuur en tradities.

Verkenning van de oase

De oase safari begint meestal met een bezoek aan de stad Bahariya, waar je kunt kennismaken met de lokale bevolking en hun gastvrijheid kunt ervaren. Vervolgens trek je de woestijn in, waar je wordt omringd door uitgestrekte zandduinen en rotsformaties. Tijdens de safari kun je genieten van spectaculaire zonsondergangen en sterrenhemels, die je nergens anders ter wereld zult zien.

Tijdens de safari kun je ook een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Bahariya, waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de therapeutische werking van het mineraalrijke water. Daarnaast kun je de archeologische vindplaatsen van de oase verkennen, zoals de Vallei der Gouden Mummies en de Tombe van Zed-Amun-ef-Ankh.

Overnachten onder de sterrenhemel

Een van de hoogtepunten van een oase safari in Bahariya is het overnachten onder de sterrenhemel. Tijdens de safari slaap je in traditionele bedoeïenententen, waar je wordt omringd door de stilte en schoonheid van de woestijn. ‘s Avonds kun je genieten van een heerlijke maaltijd bij het kampvuur, terwijl je luistert naar de verhalen van je gids over de geschiedenis en cultuur van de oase.

Na een goede nachtrust word je ‘s ochtends wakker met de geluiden van de woestijn en de geur van versgebakken brood. Je kunt de dag beginnen met een heerlijk ontbijt in de open lucht, voordat je weer op pad gaat om meer van de oase te verkennen.

Activiteiten in de oase

Tijdens een oase safari in Bahariya kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals kamelenrijden, quadrijden en wandelen door de woestijn. Je kunt ook een bezoek brengen aan de lokale markt van Bahariya, waar je handgemaakte souvenirs en traditionele ambachten kunt kopen.

Daarnaast kun je een excursie maken naar de Zwarte Woestijn, een uniek natuurgebied met vulkanische rotsformaties die zwart zijn van kleur. Hier kun je prachtige foto’s maken en genieten van de surrealistische landschappen die deze woestijn te bieden heeft.

Conclusie

Een oase safari in Bahariya is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt naar de verborgen schatten van de Egyptische woestijn. Of je nu een avonturier bent die houdt van spanning en sensatie, of een rustzoeker die wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, een oase safari in Bahariya heeft voor ieder wat wils. Dus pak je koffers en ga op avontuur in deze betoverende oase!

Egpte