Strandvakanties aan de Rode Zee

Beste duiklocaties in de Rode Zee

Als duikliefhebber en ervaringsdeskundige kan ik met zekerheid zeggen dat Egypte een van de beste duikbestemmingen ter wereld is. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en overvloed aan marineleven, is de Rode Zee een paradijs voor duikers van alle niveaus. In dit artikel zal ik enkele van de beste duiklocaties in de Rode Zee in Egypte bespreken, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Hurghada

Als je op zoek bent naar een levendige duikbestemming, dan is Hurghada de place to be. Deze populaire badplaats aan de Rode Zee trekt duizenden duikers van over de hele wereld aan vanwege zijn prachtige koraalriffen en diverse marineleven. Een van de hoogtepunten van duiken in Hurghada is het duiken bij de Giftun-eilanden, waar je kunt zwemmen met schildpadden, dolfijnen en kleurrijke vissen. Andere populaire duiklocaties in Hurghada zijn Shaab Abu Ramada, Shaab El Erg en Umm Gamar.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh staat bekend als de duikhoofdstad van Egypte en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze bruisende badplaats aan de zuidelijke punt van het Sinaï-schiereiland biedt enkele van de meest spectaculaire duiklocaties in de Rode Zee. Een van de absolute must-do duiken in Sharm El Sheikh is bij het Ras Mohammed National Park, waar je kunt genieten van steile wanden, kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven. Andere populaire duiklocaties in Sharm El Sheikh zijn de Straat van Tiran, Shark en Yolanda Reef en de Thistlegorm-wrak.

Marsa Alam

Voor duikers die op zoek zijn naar rust en stilte, is Marsa Alam de ideale bestemming. Deze afgelegen badplaats aan de Rode Zee biedt enkele van de meest ongerepte duiklocaties in Egypte. Een van de hoogtepunten van duiken in Marsa Alam is het duiken bij het Elphinstone Reef, waar je kunt genieten van steile wanden, kleurrijke koralen en mogelijk zelfs hamerhaaien. Andere populaire duiklocaties in Marsa Alam zijn Abu Dabbab, Samadai Reef en Dolphin House.

Dahab

Dahab is een paradijs voor duikers die op zoek zijn naar een relaxte sfeer en prachtige duiklocaties. Deze charmante badplaats aan de oostkust van het Sinaï-schiereiland biedt enkele van de meest spectaculaire duiken in de Rode Zee. Een van de absolute must-do duiken in Dahab is bij de Blue Hole, een onderwatergrot met een diepte van meer dan 100 meter. Andere populaire duiklocaties in Dahab zijn de Canyon, Eel Garden en het Lighthouse Reef.

Conclusie

De Rode Zee in Egypte is een van de beste duikbestemmingen ter wereld, met zijn prachtige koraalriffen, kristalheldere wateren en overvloed aan marineleven. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, er is voor elk wat wils in de Rode Zee. Dus pak je duikuitrusting en ga op avontuur in de betoverende wateren van Egypte!

Egpte