Strandvakanties aan de Rode Zee

De beste snorkelplekken in Sharm El Sheikh

Als liefhebber van snorkelen en ervaringsdeskundige in Egypte, kan ik met zekerheid zeggen dat Sharm El Sheikh een paradijs is voor snorkelaars. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en diverse zeeleven, is deze bestemming een must-visit voor iedereen die van snorkelen houdt. In dit artikel zal ik de beste snorkelplekken in Sharm El Sheikh met je delen, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Ras Mohammed National Park

Ras Mohammed National Park is zonder twijfel een van de meest populaire snorkelplekken in Sharm El Sheikh. Dit marinepark staat bekend om zijn adembenemende koraalriffen en diverse zeeleven. Tijdens mijn bezoek aan Ras Mohammed National Park was ik onder de indruk van de helderheid van het water en de verscheidenheid aan vissen die ik tegenkwam. Het was alsof ik in een onderwaterparadijs was beland.

Enkele hoogtepunten van Ras Mohammed National Park zijn de Shark Reef en Yolanda Reef. Deze plekken bieden de mogelijkheid om haaien, schildpadden, roggen en talloze tropische vissen te zien. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Tiran Island

Tiran Island is een andere top snorkelplek in Sharm El Sheikh. Dit eiland ligt in de Rode Zee en staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en heldere wateren. Tijdens mijn snorkelavontuur bij Tiran Island was ik verbaasd over de diversiteit aan zeeleven dat ik tegenkwam. Van kleurrijke vissen tot zeeschildpadden, er was zoveel te zien onder water.

De meest populaire snorkelplekken rond Tiran Island zijn Jackson Reef, Woodhouse Reef en Thomas Reef. Deze riffen bieden een overvloed aan koraalformaties en zeeleven, waardoor ze ideaal zijn voor zowel beginners als ervaren snorkelaars.

Nabq Bay

Nabq Bay is een verborgen juweeltje in Sharm El Sheikh en een geweldige snorkelplek voor wie op zoek is naar rust en stilte onder water. Tijdens mijn bezoek aan Nabq Bay was ik onder de indruk van de ongerepte koraalriffen en het rustige water. Het was de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld.

Enkele van de beste snorkelplekken in Nabq Bay zijn Far Garden en Near Garden. Deze plekken bieden een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, zeeschildpadden en zelfs dolfijnen. Het is een ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Sharm El Sheikh.

Shark’s Bay

Shark’s Bay is een andere populaire snorkelplek in Sharm El Sheikh, vooral bekend om zijn prachtige koraalriffen en heldere wateren. Tijdens mijn snorkelavontuur bij Shark’s Bay was ik onder de indruk van de diversiteit aan zeeleven dat ik tegenkwam. Van kleurrijke vissen tot zeeschildpadden, er was zoveel te zien onder water.

Enkele hoogtepunten van Shark’s Bay zijn het Shark’s Observatory en het Shark’s Bay Beach. Deze plekken bieden de mogelijkheid om haaien, roggen en talloze tropische vissen te zien. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Conclusie

Sharm El Sheikh is een paradijs voor snorkelaars, met zijn prachtige koraalriffen, heldere wateren en diverse zeeleven. Of je nu een beginner bent of een ervaren snorkelaar, er is voor elk wat wils in deze betoverende bestemming. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen en te genieten van de ongelooflijke onderwaterwereld die Sharm El Sheikh te bieden heeft.

Egpte