Strandvakanties aan de Rode Zee

De beste stranden voor kinderen in Egypte

Als liefhebber van Egypte en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen met kinderen, kan ik met zekerheid zeggen dat dit land een paradijs is voor gezinnen die op zoek zijn naar prachtige stranden en een kindvriendelijke omgeving. Egypte staat bekend om zijn adembenemende kustlijn aan de Rode Zee, waar je talloze stranden vindt die perfect zijn voor kinderen. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke ervaringen en tips over de beste stranden voor kinderen in Egypte.

Hurghada

Als je op zoek bent naar een levendige badplaats met prachtige stranden, dan is Hurghada de place to be. Deze populaire bestemming aan de Rode Zee biedt een scala aan kindvriendelijke resorts en stranden waar jong en oud zich kunnen vermaken. Het water is hier kristalhelder en perfect om te snorkelen en te zwemmen. Daarnaast zijn er vaak leuke activiteiten te doen, zoals kameelrijden op het strand of een boottocht maken naar een van de nabijgelegen eilanden.

Enkele aanraders voor kindvriendelijke stranden in Hurghada zijn:

  • Makadi Bay Beach: Dit strand staat bekend om zijn ondiepe wateren en zachte zand, ideaal voor jonge kinderen om in te spelen.
  • Sahl Hasheesh Beach: Een rustig en afgelegen strand met prachtige koraalriffen vlak voor de kust, perfect voor snorkelliefhebbers.
  • Old Vic Beach: Een gezellig strand met tal van watersportmogelijkheden en leuke strandtentjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is een andere populaire badplaats aan de Rode Zee die bekend staat om zijn prachtige stranden en levendige sfeer. Deze bestemming is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en avontuur. De stranden hier zijn vaak voorzien van faciliteiten zoals speeltuinen, watersportmogelijkheden en strandbars.

Enkele kindvriendelijke stranden in Sharm El Sheikh zijn:

  • Naama Bay Beach: Dit strand is perfect voor gezinnen met kinderen vanwege de ondiepe wateren en de vele faciliteiten zoals strandstoelen en parasols.
  • Ras Um Sid Beach: Een rustig strand met prachtige koraalriffen vlak voor de kust, ideaal voor snorkelliefhebbers en avontuurlijke kinderen.
  • Sharks Bay Beach: Een levendig strand met tal van watersportmogelijkheden en gezellige strandtentjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje.

El Gouna

El Gouna is een luxe badplaats aan de Rode Zee die bekend staat om zijn prachtige stranden en uitstekende voorzieningen voor gezinnen. Deze bestemming is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie in een idyllische omgeving. De stranden hier zijn vaak rustig en afgelegen, perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar wat privacy.

Enkele aanraders voor kindvriendelijke stranden in El Gouna zijn:

  • Zeytouna Beach: Dit strand is perfect voor gezinnen met jonge kinderen vanwege de ondiepe wateren en het zachte zand, ideaal om te spelen en te zwemmen.
  • Mangroovy Beach: Een rustig en afgelegen strand met prachtige koraalriffen vlak voor de kust, perfect voor snorkelliefhebbers en avontuurlijke kinderen.
  • Abu Tig Marina Beach: Een levendig strand met tal van watersportmogelijkheden en gezellige strandtentjes waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Al met al biedt Egypte een breed scala aan kindvriendelijke stranden die perfect zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Of je nu kiest voor de levendige badplaatsen van Hurghada en Sharm El Sheikh of de luxe omgeving van El Gouna, je zult zeker genieten van de prachtige stranden en de gastvrije sfeer van dit fantastische land aan de Rode Zee.

Egpte