Strandvakanties aan de Rode Zee

De koraalriffen van Sharm El Sheikh

Als liefhebber van duiken en snorkelen kan ik met zekerheid zeggen dat Sharm El Sheikh in Egypte een van de beste bestemmingen ter wereld is om de prachtige koraalriffen te verkennen. Gelegen aan de zuidelijke punt van het Sinaï schiereiland, biedt deze regio een ongeëvenaarde onderwaterwereld die elke duiker en snorkelaar zal betoveren.

De diversiteit van het onderwaterleven

De koraalriffen van Sharm El Sheikh zijn de thuisbasis van een ongelooflijke diversiteit aan zeeleven. Tijdens mijn duiken en snorkeltochten heb ik kleurrijke vissen, schildpadden, roggen, haaien en zelfs dolfijnen gezien. Het is werkelijk een paradijs voor natuurliefhebbers en onderwaterfotografen.

De koraalriffen zelf zijn ook adembenemend mooi. Het levendige koraal in alle vormen en kleuren vormt een prachtig decor voor het onderwaterleven. Het is alsof je in een sprookjesachtige wereld bent beland, waar elke hoek een nieuwe verrassing biedt.

De beste duik- en snorkellocaties

Sharm El Sheikh heeft een aantal iconische duik- en snorkellocaties die je niet mag missen. Ras Mohammed National Park is bijvoorbeeld een van de meest populaire plekken voor duikers van over de hele wereld. Hier kun je genieten van steile wanden, grotten en een overvloed aan zeeleven.

Een andere must-visit locatie is Tiran Island, waar je prachtige koraaltuinen en indrukwekkende drop-offs kunt verkennen. De Straat van Tiran staat bekend om zijn sterke stromingen, wat zorgt voor een spannende duikervaring.

Voor snorkelaars is Naama Bay een geweldige plek om te genieten van het koraalrif en de kleurrijke vissen. Het ondiepe water maakt het ideaal voor beginners en gezinnen met kinderen. Daarnaast zijn er ook boottochten beschikbaar die je naar afgelegen snorkelplekken brengen.

Praktische informatie

Als je van plan bent om naar Sharm El Sheikh te reizen om te duiken of snorkelen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk om een erkende duikschool te kiezen die ervaren instructeurs heeft en de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Daarnaast is het aan te raden om in de periode van maart tot mei of september tot november te gaan, wanneer de watertemperatuur aangenaam is en het zicht onderwater optimaal is. Vergeet niet om zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen, aangezien de zon fel kan zijn, zelfs onderwater.

Al met al kan ik met volle overtuiging zeggen dat de koraalriffen van Sharm El Sheikh een van de meest indrukwekkende onderwaterbestemmingen ter wereld zijn. De overvloed aan zeeleven, de prachtige koraalriffen en de adembenemende duik- en snorkellocaties maken het een ervaring die je nooit zult vergeten. Dus pak je duikuitrusting in en ga op avontuur in de betoverende wateren van Sharm El Sheikh!

Egpte