Strandvakanties aan de Rode Zee

Familieactiviteiten in Marsa Alam

Als liefhebber van Egypte en ervaringsdeskundige op het gebied van reizen naar dit prachtige land, kan ik met zekerheid zeggen dat Marsa Alam een geweldige bestemming is voor families die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning. Gelegen aan de Rode Zee, biedt deze kustplaats een scala aan activiteiten die zowel jong en oud zullen bekoren. In dit artikel zal ik enkele van de beste familieactiviteiten in Marsa Alam bespreken, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen.

Snorkelen en duiken

De Rode Zee staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen, en Marsa Alam is geen uitzondering. Voor gezinnen die van snorkelen en duiken houden, is dit de ideale bestemming. Er zijn tal van duikscholen en snorkelplekken langs de kust waar zowel beginners als ervaren duikers en snorkelaars hun hart kunnen ophalen. Mijn familie en ik hebben hier vele uren doorgebracht, genietend van de onderwaterwereld en het kristalheldere water.

Woestijnsafari

Een woestijnsafari is een absolute must-do activiteit tijdens een verblijf in Marsa Alam. Met een 4×4 jeep kun je de uitgestrekte woestijn verkennen en genieten van adembenemende uitzichten. Tijdens onze safari hebben we een bezoek gebracht aan een bedoeïenenkamp, waar we traditionele gerechten hebben geproefd en meer te weten zijn gekomen over de cultuur van de bedoeïenen. Het was een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Boottocht naar Sataya Rif

Een boottocht naar Sataya Rif is een geweldige manier om dolfijnen in het wild te spotten. Deze beschermde lagune is de thuisbasis van een grote groep dolfijnen die graag rond de boten zwemmen en spelen. Tijdens onze boottocht hadden we het geluk om vele dolfijnen van dichtbij te zien en zelfs met ze te zwemmen. Het was een magisch moment dat mijn kinderen nooit zullen vergeten.

Quadrijden in de woestijn

Voor avontuurlijke gezinnen is quadrijden in de woestijn een spannende activiteit. Met een gids kun je op een quad de duinen en rotsformaties van de woestijn verkennen. Mijn kinderen vonden het geweldig om over de zandduinen te scheuren en de adrenaline te voelen stromen. Het was een avontuur dat we allemaal nog lang zullen herinneren.

Bezoek aan het Wadi El Gemal National Park

Het Wadi El Gemal National Park is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn diverse flora en fauna. Hier kun je wandelen door de valleien, genieten van de natuurlijke schoonheid en misschien zelfs wilde dieren spotten, zoals gazellen en woestijnvossen. Tijdens ons bezoek aan het park hebben we een picknick gehouden en genoten van de rust en sereniteit van de omgeving.

Conclusie

Marsa Alam is een fantastische bestemming voor families die op zoek zijn naar avontuur, ontspanning en quality time samen. Met een scala aan activiteiten, van snorkelen en duiken tot woestijnsafari’s en boottochten, is er voor elk wat wils. Mijn familie en ik hebben hier de tijd van ons leven gehad en kunnen niet wachten om terug te keren naar deze prachtige kustplaats aan de Rode Zee.

Egpte