Koptische Kerken en Islamitische Monumenten

Bezoek aan de Hangende Kerk in Caïro

Als liefhebber van Egypte en haar rijke geschiedenis, was een bezoek aan de Hangende Kerk in Caïro een absolute must voor mij. Deze eeuwenoude kerk, ook wel bekend als de Suspended Church, is een van de oudste kerken in Egypte en een belangrijke bezienswaardigheid voor iedereen die geïnteresseerd is in de Koptische cultuur.

De geschiedenis van de Hangende Kerk

De Hangende Kerk, officieel bekend als de Kerk van de Maagd Maria, dateert uit de 3e eeuw na Christus en is gebouwd bovenop de zuidelijke poort van de Romeinse vesting van Babylon. De kerk staat op de plek waar volgens de overlevering de Heilige Familie verbleef tijdens hun vlucht naar Egypte. Het is een van de oudste kerken in Caïro en een belangrijk bedevaartsoord voor Koptische christenen.

De naam “Hangende Kerk” komt van het feit dat de kerk boven de grond lijkt te zweven, doordat deze is gebouwd op de overblijfselen van de oude Romeinse vesting. De kerk heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties ondergaan, maar heeft haar oorspronkelijke charme en historische waarde weten te behouden.

Mijn ervaring

Toen ik de Hangende Kerk binnenliep, werd ik meteen overweldigd door de serene sfeer en de prachtige architectuur. De kerk is rijkelijk versierd met iconen, fresco’s en kruisbeelden, die getuigen van de rijke spirituele traditie van de Koptische Kerk. Ik voelde me meteen verbonden met de eeuwenoude geschiedenis en spiritualiteit die in de muren van de kerk besloten liggen.

Ik nam de tijd om de verschillende kapellen en altaren te bekijken, elk gewijd aan een andere heilige of gebeurtenis uit de Bijbel. Ik stak een kaarsje aan en bad voor vrede en harmonie, terwijl ik genoot van de rust en stilte van de kerk. Het was een bijzondere ervaring die me nog lang zal bijblijven.

Wat te zien en te doen

Als je de Hangende Kerk bezoekt, zijn er een aantal dingen die je niet mag missen:

  • Bewonder de prachtige iconen en fresco’s die de muren van de kerk sieren.
  • Bezoek de kapellen en altaren die elk een eigen verhaal vertellen.
  • Steek een kaarsje aan en bid voor vrede en harmonie.
  • Neem de tijd om de geschiedenis van de kerk te leren kennen en te genieten van de rust en stilte.

Na mijn bezoek aan de Hangende Kerk voelde ik me vervuld en geïnspireerd. Het was een ervaring die me dichter bracht bij de rijke spirituele tradities van Egypte en me deed beseffen hoe belangrijk het is om respect te hebben voor elkaars geloof en cultuur. Ik kan iedereen die geïnteresseerd is in Egypte en haar geschiedenis aanraden om de Hangende Kerk te bezoeken en zich te laten betoveren door haar schoonheid en spiritualiteit.

Egpte