Piramides en Oude Beschavingen

De piramides van Mazghuna ontdekken

Als liefhebber van Egypte en alles wat met de oude beschaving te maken heeft, was ik altijd al gefascineerd door de mysterieuze piramides die dit land rijk is. De piramides van Gizeh en Saqqara zijn natuurlijk wereldberoemd, maar er zijn nog zoveel meer piramides te ontdekken in Egypte. Een van de minder bekende, maar zeker niet minder indrukwekkende, piramides zijn die van Mazghuna.

De geschiedenis van de piramides van Mazghuna

De piramides van Mazghuna liggen ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Caïro, in de buurt van het dorp Mazghuna. Deze piramides dateren uit de 12e dynastie van het Oude Egypte, rond 1850 voor Christus. Ze werden gebouwd als graftombes voor hoge ambtenaren en edelen uit die tijd.

De piramides van Mazghuna zijn niet zo groot als de piramides van Gizeh, maar ze zijn zeker niet minder indrukwekkend. De grootste piramide heeft een hoogte van ongeveer 52 meter en de kleinere piramide is ongeveer 30 meter hoog. Beide piramides zijn gebouwd van kalksteen en hebben een vierkante basis.

De ontdekking van de piramides van Mazghuna

De piramides van Mazghuna werden pas in de 19e eeuw herontdekt door de Franse archeoloog Auguste Mariette. Hij was op zoek naar overblijfselen uit het Oude Egypte en stuitte per toeval op deze prachtige piramides. Sindsdien zijn de piramides van Mazghuna een populaire bestemming voor archeologen en toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Egypte.

Toen ik voor het eerst hoorde over de piramides van Mazghuna, wist ik meteen dat ik ze wilde bezoeken. Ik was al meerdere keren in Egypte geweest, maar deze piramides had ik nog niet gezien. Dus besloot ik om een reis te plannen naar Mazghuna en de piramides met eigen ogen te aanschouwen.

De ervaring van het bezoeken van de piramides van Mazghuna

Op een zonnige ochtend vertrok ik vanuit Caïro richting Mazghuna. De rit duurde ongeveer een uur en onderweg genoot ik van het prachtige landschap van Egypte. Toen we aankwamen bij de piramides van Mazghuna, was ik meteen onder de indruk van hun schoonheid.

Ik begon mijn verkenningstocht bij de grootste piramide en klom naar boven om vanaf daar het uitzicht te bewonderen. Vanaf de top had ik een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving en kon ik de andere piramide in de verte zien liggen. Het was een magisch moment om daar te staan en te beseffen hoe lang deze piramides hier al staan.

Na het verkennen van de grootste piramide, bezocht ik ook de kleinere piramide en de omliggende graven en tempels. Overal om me heen waren er inscripties en reliëfs te zien die het verhaal vertelden van de mensen die hier begraven liggen. Het voelde alsof ik een stap terug in de tijd zette en even deel uitmaakte van het Oude Egypte.

Conclusie

De piramides van Mazghuna zijn een verborgen parel in Egypte die zeker een bezoek waard zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van dit fascinerende land. De prachtige architectuur, de rijke geschiedenis en de mysterieuze sfeer maken een bezoek aan deze piramides een onvergetelijke ervaring. Ik kan dan ook niet wachten om terug te keren naar Egypte en nog meer van deze verborgen schatten te ontdekken.

Egpte