Riviercruises op de Nijl

Het verhaal van de tempel van Horus

Als liefhebber van Egypte en alles wat met de oude Egyptische beschaving te maken heeft, kan ik met volle overtuiging zeggen dat een bezoek aan de tempel van Horus een absolute must is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van dit fascinerende land. De tempel van Horus, ook wel bekend als de tempel van Edfu, is een van de best bewaarde tempels in Egypte en biedt een unieke inkijk in het leven en de religie van de oude Egyptenaren.

De geschiedenis van de tempel van Horus

De tempel van Horus is gewijd aan de god Horus, de valkgod en een van de belangrijkste goden in de Egyptische mythologie. De tempel werd gebouwd tussen 237 en 57 voor Christus tijdens de Ptolemaeïsche periode en is een van de laatste grote tempels die in Egypte werd gebouwd. De tempel werd gebouwd op de plaats van een oudere tempel die dateert uit de tijd van de farao’s, maar werd verwoest door overstromingen en aardbevingen.

De tempel van Horus is een van de best bewaarde tempels in Egypte en is een prachtig voorbeeld van de klassieke Egyptische tempelarchitectuur. De tempel bestaat uit een reeks binnenplaatsen, zuilengangen, heiligdommen en kapellen, allemaal versierd met prachtige reliëfs en inscripties die het verhaal van de god Horus en zijn strijd tegen de god Seth vertellen.

Mijn persoonlijke ervaring

Toen ik voor het eerst de tempel van Horus bezocht, was ik meteen onder de indruk van de majestueuze omvang en de prachtige architectuur van de tempel. Het was alsof ik terug in de tijd werd gebracht naar het oude Egypte, en ik kon me levendig voorstellen hoe de oude Egyptenaren hier hun goden vereerden en ceremonies uitvoerden.

Ik liep door de imposante zuilengangen en bewonderde de gedetailleerde reliëfs die de verhalen van de goden en farao’s uitbeeldden. Ik voelde me echt verbonden met de oude Egyptische cultuur en spiritualiteit, en ik kon de kracht en de magie van deze plek voelen.

Wat je niet mag missen

Als je de tempel van Horus bezoekt, zijn er een aantal hoogtepunten die je zeker niet mag missen:

  • De grote pyloon: de ingang van de tempel wordt gemarkeerd door een indrukwekkende pyloon, een massieve poort die versierd is met reliëfs van de god Horus die zijn vijand Seth verslaat.
  • De zuilengangen: de tempel heeft prachtige zuilengangen met gedetailleerde reliëfs en inscripties die het verhaal van de goden en farao’s vertellen.
  • De heiligdommen: in de heiligdommen van de tempel vind je standbeelden van de god Horus en andere goden, evenals altaren en offerplaatsen.

Praktische informatie

De tempel van Horus is gelegen in de stad Edfu, ongeveer 110 kilometer van Luxor. De tempel is dagelijks geopend voor bezoekers en de toegangsprijs is redelijk. Het is aan te raden om een gids te huren om meer te leren over de geschiedenis en betekenis van de tempel.

Als je net zo’n liefhebber bent van Egypte als ik, dan mag een bezoek aan de tempel van Horus niet ontbreken op je reisroute. Het is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven en die je een dieper begrip zal geven van de rijke en fascinerende geschiedenis van dit prachtige land.

Egpte