Riviercruises op de Nijl

Bezoek aan de oude stad Philae

Als liefhebber van Egypte en haar rijke geschiedenis, kan ik met volle overtuiging zeggen dat een bezoek aan de oude stad Philae een absolute must is voor iedereen die geïnteresseerd is in de oude Egyptische beschaving. Gelegen op een prachtig eiland in de Nijl, vlakbij de stad Aswan, is Philae een van de meest betoverende archeologische sites in Egypte.

De magie van Philae

Vanaf het moment dat je de tempel van Philae nadert, voel je de magie en mystiek die deze plek omringt. De tempel is gewijd aan de godin Isis, de moedergodin van de oude Egyptenaren, en is prachtig bewaard gebleven. De tempel is gebouwd tussen de 4e eeuw voor Christus en de 3e eeuw na Christus en is een van de laatste tempels die in Egypte werd gebouwd voordat het christendom de officiële religie werd.

De tempel van Philae is een meesterwerk van oude Egyptische architectuur, met prachtige reliëfs en inscripties die het verhaal van Isis en haar echtgenoot Osiris vertellen. Het hoogtepunt van de tempel is de heilige kapel van Isis, waar volgens de legende het hart van Osiris werd begraven.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Philae te bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, voordat de hitte van de dag toeslaat. Daarnaast is het handig om een gids te huren, die je kan helpen de geschiedenis en betekenis van de tempel beter te begrijpen.

Om bij Philae te komen, moet je een boottocht maken over de Nijl vanuit Aswan. De boottocht zelf is al een ervaring op zich, met prachtige uitzichten op de rivier en de omliggende natuur. Eenmaal aangekomen op het eiland van Philae, word je begroet door de imposante tempel die majestueus oprijst uit het water.

Mijn persoonlijke ervaring

Toen ik Philae bezocht, was ik meteen onder de indruk van de schoonheid en grootsheid van de tempel. Het voelde alsof ik terug in de tijd werd getransporteerd, naar een periode waarin goden en godinnen nog werden vereerd en tempels werden gebouwd als eerbetoon aan hen.

Ik liep door de gangen van de tempel, bewonderde de prachtige reliëfs en luisterde naar de verhalen van mijn gids over de betekenis van de verschillende scènes die waren afgebeeld. Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten en die me nog meer fascineerde voor de oude Egyptische beschaving.

Conclusie

Philae is een van die plekken die je moet zien om te geloven. De schoonheid, de geschiedenis en de magie van deze oude stad zullen je betoveren en je een dieper begrip geven van de rijke cultuur van Egypte. Dus als je ooit de kans krijgt om Philae te bezoeken, grijp die dan met beide handen aan en laat je betoveren door de oude Egyptische mystiek.

Egpte